Понякога е трудно бебето да заспи, дори ако се намира в собственото си креватче. Какво да говорим за сън по време на движение. Приключение, нали? Да, задачата е предизвикателна, но не и невъзможна. С добре обмислен план и отлична подготовка, пътуването с бебе ще се превърне в песен. Ето и няколко съвета, които ще помогнат на малчо да спи спокойно, макар и далеч от вкъщи. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

  • Вземете със себе си част от удобствата на дома 

Пресъздайте поне малка част от атмосферата на детската стая. Опаковайте всичко, което можете да поберете (в разумни граници), за да копирате режима на сън на бебето: любима играчка, машина за бял шум, одеяло за повиване, книжка с приказки. 

Защо подготовката за бебето ще спаси усмивката, съня и брака ви

 

  • Съобразете пътуването с времето за сън на бебето 

Предстои ви епично пътуване до баба? Планирате полет за семейната почивка? Както и да пътувате, опитайте се да е във времето за сън на бебето. Така детето ще спи, а мама и тати ще бъдат спокойни. За да направите колата по-удобна за сън, монтирайте сенник на прозореца на бебето и закопчайте играчките и залъгалките (ако ги използвате) към столчето за кола. По този начин няма да се налага да спирате, ако нещо се отклони от хватката на бебето.

  • Купете допълнително място в самолета

Деца под 2-годишна възраст летят безплатно с повечето авиокомпании, но ако можете да намерите допълнително място, това ще ви осигури по-добро пътуване. Със сигурност бебето ще спи по-добре в столчето за кола, отколкото в скута ви. Да не забравяме, че и този вариант е много по-безопасен в случай на турбуленция. (Само не забравяйте, че бебетата не трябва да бъдат в столче за кола повече от 2 часа в рамките на 24 часа и столчетата за кола не са заместител на креватче или кош.) 

  • Използвайте система за пътуване

Може да се изкушите да вземете лека количка с чадър, но въпреки че това ще заема по-малко място в багажника на колата ви, все пак ви съветваме да носите вашата система за пътуване (детска количка, която позволява да премахнете седалката и да я замените със столче за кола. Това означава, че можете да преместите бебето от колата в шасито на количката, без да се налага да го вдигате от столчето за кола - идеално решение за спестяване на време и усилия, ако често влизате и излизате от колата). В зависимост от това накъде се насочвате, столчетата за кола може да не са лесно достъпни в такситата или в домовете или хотелите, които посещавате, така че, ако имате свое, ще си подарите още едно удобство. 

Тежък мъжки фактор, три години опити и естествена бременност на финала

  • Използвайте нощни пелени за бебето 

Бебетата са склонни да нервничат, когато се нуждаят от смяна на пелените, така че сложете вашето в нощна пелена – дори през деня – ако имате няколко часа пътуване пред себе си. Това ще бъде по-удобно за бебето и ще ви предпази от необходимостта да сменяте пелените на неподходящи места или в неудобно време.

  •  Използвайте храненето във ваша полза

Храненето на бебето или даване на биберон по време на излитане и кацане ще помогне за успокояване и приспособяване към промяната във въздушното налягане. Ако кърмите и не се чувствате напълно комфортно да кърмите на публично място или на непознато място, вземете покривало за кърмене, което може да служи и като одеяло.

Съвети за успешно пътуване с дете

  • Придържайте се към графика си

Помогнете на бебето да се адаптира към промяната на обстановката, като запазите ежедневието на детето си възможно най-непроменено. Може да е трудно, когато има хора, които да видите и места, които да посетите, но начертаването на маршрута за деня горе-долу по същия начин, по който бихте направили у дома, ще направи вашия малък спътник щастлив и добре отпочинал. 

Приятно пътуване! 

Източник: thebump