Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас за поредна година се включва в Националната кампания за борба с разширените вени.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Тя се организира от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, а целта е ранна диагностика и навременно справяне с проблема, който не е само козметичен, а може да причини сериозен дискомфорт и да доведе до инвалидизация.

От разширени вени страдат 73% от жените и 56% от мъжете, като има рискови професии, предразположени към развитие на хронична венозна болест – учители, фризьори, готвачи, касиери, компютърни специалисти, хирурзи, счетоводители, шофьори и всички останали, чието работно време преминава в едно и също положение на тялото.

Асоциация Детско сърце възобновява прегледите на сърдечно болни деца

Други причини за поява на разширени вени са напредналата възраст, затлъстяването, заседналият начин на живот, приемът на противозачатъчни или хормонално-заместителна терапия, бременност, травми и др.

Добри новини! Детската смъртност у нас е намаляла

Ако имате симптоми като подуване, тежест и умора в краката, отоци, „мравучкане“, изтръпване, можете да се консултирате безплатно със съдов хирург.

Съдовите хирурзи на УМБАЛ Бургас, които се включват в кампанията, са д-р Ивайло Хаджиев, д-р Радослав Шишков и д-р Христо Хлебаров. Датите на консултациите са 21,22,28 и 29 юни, а час можете да запишете тук: https://pregledi.venite.bg/

Източник: https://www.burgasnews.com/