Чужденка роди в междуградски автобус в Обединените Арабски Емирства. Пътничката се е придвижвала с автобус, пътуващ от Дубай за Аджман, когато родила детето - в салона на рейса. Майката и бебето са откарани благополучно в болницата.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Делегация от служители на Dubai Roads and Transport Authority посети младата майка в отделението. Тя е чужденка, пристигнала от Уганда, раждането на детето е било напълно естествено.

Властите на Дубай се обърнаха към родилката в социалните мрежи с пожелания за благополучие и добро здраве. Медиците информират, че майката и детето се чувстват добре.

Това не е първият подобен случай на тези територии.

През януари 2023 г. екипаж на авиокомпания Emirates имаха родилка на борда на полет от Япония до Дубай. При кацането на майката и детето е била оказана квалифицирана медицинска помощ. Благодарение на добре координираните действия на екипажа не се наложило 12-часовият полет да бъде прекъсван.

Бебенце, родено в 7-ми месец, бе спасено с линейка на Капачки за Бъдеще

През май 2022 г. пътничка от Етиопия започнала да ражда на международното летище в Дубай, докато чакала да се качи на полета си за вкъщи с трите си деца. Уточнява се, че раждането е започнало точно в транзитната зона на летището.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

На помощ на жената се притекла спасителната служба, която оказала първа помощ, след което, придружена от полицията, тя била откарана в местната болница. На свой ред служителите на Emirates Airlines се погрижили за децата на жената, които били настанени в хотел. След успешното раждане жената успяла да излети вече с четирите си деца за родината си.

Източник: https://fakti.bg/