,,Цели 18 пухкави бебенца с тегло над 3500 грама сме посрещнали от началото на месец юни'', написаха във Фейсбук от АГ Селена.

,,Едно от тях обаче ни изненада със завидните размери от 52 см и 5150 грама. Най-голямото ни бебе за тази година носи трите имена на своя дядо Димитър и се появи в екипа на д-р Матев, д-р Андреев, неонатолога д-р Василева и ак. Механджийска.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

Митко е дълго чакано бебе, след многократни неуспешни опити за забременяване родителите му не губят надежда дори и за миг и още след първата проведена ин витро процедура положителният тест за бременност бил факт.

Подготовка за бебето

Бременността преминава нормално, но последният месец бил истинско предизвикателство, заради тежестта, която ставало все по-трудно да се носи, споделя Елена. Именно заради големия плод се наложи допълнителна интервенция два дни след раждането и едноседмичен престой на мама и бебе в болницата. По време на него Митко и Елена се превърнаха в любими пациенти, които екипът ни с удоволствие обгрижваше.

Младоженци направиха дарение на отделение по неонатология

„Благодаря на д-р Матев, който беше до мен през цялата бременност, от самото начало до раждането на Митко, както и на д-р Костадин Георгиев, който проследи състоянието ми след раждането и двамата реагираха мигновено, когато беше необходимо. Искам да благодаря на целия екип, който не ме остави през целия период.“, обобщи Елена, след като се опита да изреди персонално всички от операционна зала, през детска стая до рехабилитаторите и не пропусна консултанта по кърмене ак. Петя Запрянова, която успешно се справи със задачата гладът на Димитър да бъде преодолян. Но най-благодарна е на нейната вуйна Мадлен Маркова, която е операционна акушерка в болницата и неотлъчно е била до нея през цялото време, за да ѝ оказва подкрепа в този най-съкровен и емоционален момент. 

Емоционалното състояние на жената след раждане

Елена и Димитър вече са си вкъщи, а ние пожелаваме на цялото семейство да са здрави и щастието им да е със същите големи размери, като малкия Митко!'', пише екипът.