Иван и Венета Димитрови, които сключиха брак на 10 юни, днес направиха дарение на отделението по неонатология в болницата в Добрич. Те са призовали гостите на сватбата да не купуват букети, а да предоставят предвидената за цветя сума за благотворителната кауза. Събраната сума в размер на 1135 лв. вече е преведена по сметката на МБАЛ – Добрич и ще бъде използвана за отделението по неонатология.

Бебенце, родено в 7-ми месец, бе спасено с линейка на Капачки за Бъдеще

Младоженците обясниха за медийна група „Добруджа“, че техният син преди година е бил настанен в отделението с жълтеница след раждането и те са останали много доволни от положените грижи и отношението на целия персонал. Затова те са избрали да дарят събраните средства именно на неонатологията в МБАЛ – Добрич.

Кампания Точица Любов в действие - две здрави бебета и една щастлива майка

Венета Димитрова призовава всички бъдещи булки също да подкрепят болницата или друга кауза, вместо няколко дни след сватбата да изхвърлят в кофата за боклук цветя за над хиляда лева.

Защо много родители отказват да имунизират себе си и децата си

Д-р Надя Енчева от отделението по неонатология прие дарението и благодари за подкрепата – както финансова, така и морална и емоционална, която получават от доволните родители.

Източник: Информационна агенция Добруджа