Здравейте! Казвам се Ани Събева - и съм създател на "Слингомания" и Програма "Спокойни бебета".

След раждането на моя син, животът ми се преобърна и интересите ми се насочиха към от глеждането на деца.

Станах консултант по бебеносене, активно разпространяващ правилното и ергономично носене на бебе. През последните две години съм полезна на родителите и с Програмата. Защо тя ще ви бъде полезна – научете сега…

По-голямата част от днешните родители са от поколението Y или така наречените милениали. Те се характеризират с това, че са израснали с нови технологии под ръка, добре образовани са и съответно са конкуренция за високо платени работни места. Голяма част от това поколение, по модел на западните култури, „остави” мисълта за семейство и деца на заден план, за да се реализира професионално.

Така, за съжаление, „семейството‘‘ загуби своето значение и ценност, поне донякъде, а грижата за бебе е нещо изключително непознато за новите майки, дори екзотика. Факт е, че младите родители днес се срещат с бебе, чак когато си го родят.

А и нека сме откровени – информацията за това какво е правилно и какво не за детеотглеждането, прелива от всеки ъгъл.

МултиМама - история, в която може да се припознаеш

Дори на съвсем обикновени въпроси се дават прекалено разнородни отговори и това обърква родителите: кога да яде детето, как да яде, колко да яде, а в каква позиция да спи, къде да спи, колко да спи, трябва ли да спи, а спи ли изобщо?

Ако потърсите отговори на тези въпроси, трудно ще ви стигне денонощието, за да вземете аргументирано решение дори за два от тях. Както се казва – ежедневието с бебе е „свършват 24-те часа, започват новите 24‘‘— време нула. Това, разбира се, не е закон, а често явление, когато мама и тати не знаят как да постъпват в различни ситуации.

Липсата на умения и чуждата намеса в дома при родителите често водят до конфликти, излишен стрес и проблем в партньорските взаимоотношения.

ПРИЧИНАТА?

От една страна възрастовата разлика, спецификите на живот между даващите съвети и тези, които търсят, а от друга – липсата на филтри онлайн, както и неумението да се разпознават опасните съвети.

КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ?

Вие сте млади, неопитни, но ентусиазирани бъдещи родители? За да си спестите непоискани съвети, семейно напрежение, тревожни дни и дълги нощи, подгответе се.

Из дневника на консултанта по бебеносене

Именно за вас създадох, Програма „Спокойни бебета“ (включва три пакета), която е плод на над 5-годишен опит и сериозна практика, свързана с бебеносене, кърмене и детски сън.

Ще ви подкрепя в първите седмици с новия член в семейството, за щото аз и вие имаме обща цел – най-добрият старт на живота на бебето у дома. Повярвайте ми – когато детето е спокойно, а вие уверени, щастието ще бъде пълно.

Текст: Ани Събева, основател на "Слингомания" и Програма "Спокойни бебета"