Семейство Заневи от Дупница дари на Интензивното неонатологично отделение 250 броя ценни медицински консумативи за недоносените бебета

Клиниката по Неонатология на СБАЛАГ “Майчин дом” получи като дарение 250 броя ендотрахиални тръби за интубиране на недоносени деца. Благородният жест направи бившият пациент на Неонатологичната клиника Божидар Занев, вече на 1 година и 7 месеца, и неговото семейство – Захарина и Никола Заневи от Дупница. Божидар се ражда в СБАЛАГ “Майчин дом” през юли 2019 г. в 27 гестационна седмица, с тегло само 780 грама. В продължение на 3 месеца той остава под интензивните грижи на екипа професионалисти на Клиниката по Неонатология. Родителите Захарина и Никола Заневи решават да направят дарението на необходимите медицински консумативи с идеята да заразят с примера си и други, както и в знак на благодарност за положените грижи за техния син. “Искам да изкажа изключителната си благодарност към целия екип на болницата, защото за тях това е работа, а за нас, родителите, техните грижи са безкраен професионализъм и доказателство, че вършат чудеса всеки ден,” сподели Захарина Занева.

Клиниката по Неонатология на “Майчин дом” е най-голямата и  най-старата в България. В момента там екипът от специалисти, воден от проф. Боряна Слънчева и старша акушерка Румяна Савова, се грижи за 35 малки герои.

Източник: СБАЛАГ Майчин дом

Основна снимка: getty images