"Благодаря за всяка добра дума и подкрепа. Надявам се съвсем скоро мама да може да се включи лично тук и да продължите общуването си както преди. 


Благодаря ви от сърце,
Лори" 

Това написа преди няколко часа Лора Добрева, дъщерята на журналистката Мира Добрева във Facebook 

Както вече ви съобщихме, Мира Добрева беше оперирана по спешност в "Пирогов", след което беше поставена в медикаментозна кома. За щастие 51-годишната обичана журналистка вече се възстановява, диша самостоятелно и говори.

Подробности за тежкото изпитание дъщеря ѝ разказа в интервю за “24 часа”.

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване Аз Вярвам и Помагам е вече тук

Ето какво споделя Лора: "На 3 септември изкачихме Рилските езера с цялото семейство. Беше незабравимо преживяване с гледки, спиращи дъха. Не очаквахме, че едва два часа след като се прибрахме вкъщи, дъхът ѝ наистина бе на косъм от това да спре. Мама направи остър перитонит и по спешност бе приета за операция на корема в “Пирогов”. След успешната операция обаче се развиха други усложнения и инфекции. Тя спря да може да диша самостоятелно - поради това се наложи да бъде вкарана в реанимация, поставена в медикаментозна кома и интубирана. Тук е редно отново да кажа, че през цялото време тя бе под зорките наблюдения на невероятните професионалисти в “Пирогов” - и сме безкрайно благодарни за това, че те се грижеха за нея денонощно и въпреки пречките и усложненията се пребориха за нейния живот."

Дъщерята на Мира разказва още, че майка ѝ е била съвсем близо до смъртта: "От днешна гледна точка не мога да опиша благодарността си за това, че бяхме вече вкъщи, когато всичко това се случи. Деляха я часове, ако не минути от смъртта. Не мога да спра да си мисля, че ако това се беше случило, докато бяхме на езерния връх, нямаше да водим този разговор. Благодарна съм на Господ, че ни позволи да поверим мама в ръцете на лекарите, които я върнаха обратно към живота."

4 бебета се родиха АГ 'Св. София' на празника на София

Често такива тежки събития в живота отварят очи и променят мисли. Лора е благодарна, че нейната майка вече е вън от опасност и иска да напомни на всички ни: "...животът е кратък - и крехък. Не забравяй да казваш на хората, които обичаш, че ги обичаш - бъди направо досаден! Прекарвай всеки свободен миг с тях и осъзнай, че нито един ангажимент няма краен срок така, както краен срок има само животът. 

Източник и снимка: https://www.24chasa.bg/