Oт 28 септември стартира първата онлайн поредица за навременното родителство

На 28 септември, ДНК и bTV стартират на първата по рода си онлайн поредица в България, посветена на навременното родителство. Проектът носи името „40 седмици - пътят на едно дете" и ще се излъчва два пъти седмично на www.btv.bg/40weeks. Поредицата проследява живота на четири бременни жени, решили, че е настъпил моментът, да станат майки. Те са на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях е вълнуваща и повече от истинска. Сред тях има приемен родител, инструктор по каланетика, мениджър на отговорен пост и младо момиче, което тепърва се сблъсква с бременността.

Документалното риалити има за цел да вдъхнови младите семейства и двойки, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите майки, за да посрещнат спокойно новия член на семейството.

В рамките на 40 седмици всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една  жена - от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при  бъдещите майки, и как те се отразяват на семействата им.  Акцент в епизодите ще са важните събития от всяка гестационна седмица по време на бременността, медицински прегледи  и съвети от специалисти. 

В ролята на техни ментори ще се изявяват популярни български майки и лица на кампанията „Направи го сега“ като Меги и Нели от „Търси се“, Юлияна Дончева, Мария Илиева и други. Със своя опит те ще напътстват четирите героини за важните събития по време на бременността, а ДНК заедно със своите партньори, ще облекчи бюджета на семействата от проекта, осигурявайки бебешки пакет с продукти и услуги от първа необходимост за новородените за период от една година. Университетска болница Софиямед” е генерален спонсор на кампанията на Направи го сега” и онлайн поредицата „40 седмици - пътят на едно дете".