Безплатни практически курсове по първа помощ за родители организира за първи път у нас Фондация “Нашите недоносени деца”. Инициативата се подкрепя и финансира от платежния и картов оператор БОРИКА, дългогодишен партньор и приятел на Фондацията. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Инвестицията в здравето и бъдещето на най-малките членове на нашето общество е водещата идея, която стои зад безплатните обучения. Целта е те да достигнат до колкото се може повече родители. 

Курсовете по първа помощ дават подготовка за рискови ситуации с бебета и деца и могат да се окажат животоспасяващи в различни критични моменти. Обучението се базира на утвърдена от авторитетни международни организации методика и ще се провежда от сертифицирани инструктори с дългогодишен опит. Включва теоретично съдържание и практически упражнения, по теми:

● Смисъл, цели и принципи при оказването на първа помощ
● Първа помощ при задавяне на бебе и дете
● Алгоритъм за оказване на първа помощ - спасителна верига
● Първа помощ при силно кръвотечение и шок
● Първа помощ при специфични наранявания при бебета и деца – рани, ухапвания и ужилвания, алергична реакция, изгаряния


● Първа помощ при нараняване на кости и стави при бебета и деца. Нараняване на глава при бебета и деца 
● Първа помощ при безсъзнание на бебе и дете
● Първа помощ при сърдечен арест на бебе и дете
● Първа помощ при спешни състояния – астматичен пристъп, отравяне, удар от ел. ток 

Вече са отворени записванията за първия курс, който ще се проведе на 11 април в Център за детско развитие “Малки чудеса”. Всички желаещи могат да се регистрират за участие на портала за събития на Фондация “Нашите недоносени деца”, на адрес: https://events.premature-bg.com/

Ще последват дати за още пет обучения през цялата 2024 година, през месеците май, юни, септември, октомври и ноември. Десетки родители ще имат възможност да преминат през това полезно обучение, което ще им осигури ценни знания и умения при отглеждането и грижата за техните деца.