• „Твърде стара си да опитваш за дете, живей си живота и си гледай кариерата!“ е реплика, която никоя жена с репродуктивен проблем не иска да чува. Особено от специалист, при когото търси решение на проблема си. 
  • „Утре ще дойдеш за операция! Ама не ме питай каква, не ти е работа да знаеш, аз си знам работата.“ е още една реплика, която никоя пациентка не иска да чува от специалиста, при когото търси решение на проблема си.
  • „Няма ли да ни родиш внуци, времето си минава?“ „Хайде, какво чакаш, време ти е!“ са реплики, които никоя жена с репродуктивни проблеми не иска да чува от близките си. Това, че не е готова да сподели, че има проблем, не означава, че може би не се бори с такъв!

КАЛКУЛАТОР ЗА ОВУЛАЦИЯТА 

Много неща е чула през десетте години, през които продължавала борбата за бебе на Калина. За това време жената е посетила кабинетите на редица репродуктивни специалисти в страната, но не срещнала нито емоционалния отклик, от който се нуждаела, нито решение на проблема си. Стигнала до етап, в който сълзите ѝ потичали всеки път щом видела детенце на улицата. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Дошъл момента, в който 39-годишната жена се предала. Изморила се да се лута между надеждата и разочарованието. Дори заговорила за осиновяване. Двигател на борбата за собствено детенце останал съпругът ѝ, който не спрял да търси специалиста, който ще реши проблема им.

,,Така дойдоха в болница „Селена“. Мястото, на което след 10 години чудото ще стане реалност. Първо дошло усещането за сигурност и емпатия от страна на екипа. А скоро след това мечтата стана реалност. За кратко време пътят към бленуваната бременност беше изминат заедно с д-р Магдален Матев'', споделя във Фейсбук екипът на болницата.

Според изследване по-голямото дете в семейството е по-успешно

Тежка бременност обаче не позволява на Калина да се зарадва. ,,Гаденето в първите седмици буквално я стопи и жената изгуби 12 килограма само за 10 дни. Когато я приехме в отделението по Патологична бременност, Калина нямаше сила да се движи самостоятелно. Малко след това напусна работа в името на почивката и отдаването на нероденото си дете. Навакса изгубеното тегло и се наслади на очакването на срещата със своето чудо'', допълват историята от АГ Селена.

Как да съхраним бъбреците си здрави - съвети от д-р Милкински

София е дошла с идеално тегло от 3350 грама и ръст от 48 сантиметра. ,,Донесе всичкото щастие на света и доказа, че мечтите се случват, само трябва да не спираш да ги преследваш'', пишат за финал от болницат.

Снимк: АГ Селена Фейсбук