Красивата Радина Филипова сподели благата вест, че вече е станала мама на момченце. Поздравяваме родителите за това несравнимо щастиеheartЛюбопитно е, че Радина често споделя полезни съвети за дамите в своя Инстаграм, а публикацията по повод появата на първото й детенце също не прави изключение. Ето какво написа мама Радина:

Запознайте се с бебе Александър. Роди се точно преди 1 месец, а аз вече съм майка! 

Пост за жени!

В този пост ще ви разкажа малко за моето преживяване, емоция и изминалия месец вкъщи. Алекс се роди на 9-ти януари 2024г. Постъпих в болница Шейново със силни контракции сутринта и ме приеха веднага. Бебето се появи 12 часа по-късно.

Осъзнах, че факторите за леко нормално раждане са наистина много. Моето беше такова и сега ще изброя няколко основни (според мен) причини за това.

Избор на екип.

Д-р Велев, с акушерка Имир и самостоятелна (ВИП) стая след раждането.

Имир беше насреща за всички мои (глупави) въпроси по време на бременността, а д-р Велев беше по сериозните неща. И двамата изключителни професионалисти.

В Шейново има рядка практика бебето да не се отделя от майката веднага след раждането, а това беше важно за мен. Прекарахме първите 2 часа заедно, имахме контакт “кожа до кожа” и го закърмих.

Стаята за мен се оказа много важна. Имах нужда да бъда сама след всички преживяни емоции, както и по време на първите по-дълги срещи с бебето. Позволете си го, когато настъпи моментът.

Епидурална упойка.

Поставена в най-подходящия момент. Със сигурност допринесе за по-спокойното и бързо раждане.

Инструкции и подготовка.

Бях внимателно инструктирана как да напъвам по време на контракциите, а тялото ми беше ФИЗИЧЕСКИ подготвено за това (знаех, че е важно, но не осъзнавах колко много!). Александър се появи 10 минути по-късно.

1 месец вкъщи и безсънието е факт, но пък животът е някак още по-смислен и пълен. Помощта в този период е важна. Грижовният ми съпруг се оказа и прекрасен баща. 

Пишете ми коментар или на лично съобщения ако има нещо допълнително, което ви е интересно.

Източник: Инстаграм radina__filipova