"Днес отбелязваме Световния ден на недоносените деца. Тези малки герои, които въпреки че се раждат неподготвени, имат толкова силна жажда за живеене, че се борят с всички сили да бъдат, да ги има и да пълнят домовете си с радост, любов и вяра в чудесата!"

ГЛЕДАЙ НОВИЯ ЕПИЗОД ОТ "ЗДРАВЕ НА ФОКУС":

Тези думи ни развълнуваха силно. Открихме ги във фейсбук страницата на УСБАЛАГ Селена, бързаме да споделим с вас и останалата част, защото тя разказва историята на един малък боец, истински победител и голям герой, който макар да не познаваме лично, смеем да твърдим - вече обичаме силно. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

"В днешния ден благодарим на шанса, който са имали, но повече от това – на хората, борили се рамо до рамо с тези малки герои. Хората, които денонощно бдят над малките кувьози, даващи сърцата си, за да пазят тези крехки животи с професионализъм, емпатия и много любов – неонатолозите. 

На днешния специален ден, болница „Селена“ изписа поредното недоносено бебе. Иван дойде в 32 гестационна седмица. Спукан вследствие на инфекция околоплоден мехур налага спешно подранило изваждане на бебето от удобството на майчината утроба. 20 дни екипът в Интензивен неонатологичен сектор се бори за лечението и наддаването му на тегло. 20 дни родителите му плачат до празното детско легло в къщи. 20 дни малкият герой се справя с всяка трудност по пътя си към живота.  

В Майчин дом са спасени над 25 000 преждевременно родени бебенца

Днес Иван се прибира у дома, но сълзите не спират. Само причината за тях е друга – вълнението и радостта заместиха тъгата и страха. Сега, макар и плахо, започват да се прокрадват спокойствието и сигурността в утрешния ден. Със знанието, че в къщи се прибира едно силно човече с непобедима жажда за живот!

Благодарим ви за силата и смелостта, мили недоносени деца! Благодарим, че ни връщате вярата в чудесата! Благодарим, че ни припомняте какъв дар е животът и колко всеотдайно трябва да се трудим за него. Благодарим ви, че ни давате надежда и вяра! Благодарим и на вашите ангели – неонатолозите, които превръщат шанса в магия."