В четвъртък сутрин в болница в Куранилауе, Чили, се появи на света бебе, което бързо привлече вниманието на медийния свят. Момчето, тежащо невероятните 7 килограма и 105 грама, е повод за удивление и възхищение.

Според информация от местни медии, цитирани от „Ройтерс”, новороденото изправено пред леки усложнения, които наложили прехвърлянето му в здравно заведение в град Консепсион. Близки до родителите потвърждават, че състоянието на малкия-голям човек вече е стабилно, но като предпазна мярка той ще остане под медицинско наблюдение в педиатричното отделение на болницата.

Специалистите, които се грижат за майката и детето, споделят, че това е най-едрото бебе, раждано в Чили досега. Теглото му дори надвишава това на големи новородени в други части на света. И все пак, припомняме си, че през 2022 г., в САЩ на бял свят се появява бебе с тегло от 7.5 килограма, което остава едно от най-големите новородени в страната. Въпреки необичайните обстоятелства, раждането на този малък гигант подчертава чудесата и начина, по който новият живот може да ни изненада.