Здравейте, мили родители! Аз съм един малък и безкрайно сладък човек, който прави своята мама наистина щастлива. Тъй като знам колко сте напрегнати вие – големите хора, как все бързате, тревожите се, реших да ви споделя нещо полезно.

Сигурен съм, че по този начин ще зарадвам и хиляди бебета. Онова, за което ви пиша, е свързано със здравето и комфорта на кожата. Не само на детската, но на всеки от семейството. Разказвам ви за моя личен опит и се надявам съветите ми да се превърнат във вашия кратък наръчник.

Ние, бебетата, идваме на бял свят с тънка и деликатна кожа. Изобщо такава, нуждаеща се от специфични грижи и индивидуален подход. Почти нямате право на грешки, защото последствията са доста неприятни. В този ред на мисли – изборът на правилната козметика е ключов. Моят фаворит е Dr.Theiss Sensibel Nacthkerzen.

Серията включва продукти, подходящи за бебета, малки деца и възрастни.

Dr.Theiss Нахткерцен шампоан: Успокоява и подхранва сухата, раздразнена кожа на главата, Дерматологично тествана кожна поносимост и ефективност. Не съдържа парфюми и оцветители.

Мамо, (и майки по света и в България) аз знам, че обичаш да ухая на бебе, също така съм сигурен, че искаш да уловиш този аромат и да го запечаташ в спомените си. Е, имам по-добра идея – просто използвай моята козметика!

Dr.Theiss нахткерцен душ-олио: Бебетата обожават водата, малките – водните приключения, а мама и тати нямат търпение за душ, който да изтрие работния ден от плещите им. Затова ви предлагам да тествате съпътстваща грижа при невродермит, псориазис, хронични екземи и чувствителна бебешка кожа. Консистенцията е прекрасна, усещането върху кожата – също. Мекота, хидратация – просто мечта.

Dr.Theiss нахткерцен интензивен омазняващ балсам: Успокояваща грижа при екстремно суха кожа – след банята е време да ,,нахраним‘‘ кожата. Повярвайте ми, ако се рижите добре  за нея, тя ще ви се отблагодари.

Dr.Theiss нахткерцен крем за лице специал: преди всяка разходка мама ми слага крем за лице – мажем бузките, челото, брадичката и нослето. Нанвън е студено, но кожата ми е защитена. И ще ви издам една тайна – освен мама, татко също си слага от моя крем!

И за финал: Малки съвети за здрава кожа на бебето:

1.   Сменяйте пелената често;

2.   Вместо мокри кърпички, използвайте течаща вода;

3.   Не къпете бебето всеки ден във ваничка;

4.   Погрижете се за крустите (ако има такива);

5.   Ако се появят ситни пъпчици, уверете се, че бебето не е претоплено.

6.   Създайте любима рутина.