Живееш си щастливо с мисълта, че кожата ти няма специални изисквания, защото, както се казва, такъв ти е генът...

Но един слънчев ден козметологът ти отваря очите. И трябва да приемеш фактите: Да, кожата ми е чувствителна, леко суха, с първи признаци на стареене. Не, не е нужно най-големият орган в тялото ни да реагира бурно при всяка нова козметика, нито често да ви изненадва със ситни пъпчици и зачервяване, за да приемем факта, че налице е чувствителна кожа.

Всъщност, ако не знаем нищо за НЕЯ, достатъчно е да проследим как реагира ТЯ - кожата, при професионално почистване - тънка ли е, лесно ли се зачервява, изпитваме ли болка по време на третирането, воаля - всичко това може да ни каже и специалистът, на когото сме се доверили. Оттам насетне обаче е наш ред да вземем нещата в свои ръце, да подберем правилната грижа, а на по-късен етап да се радваме на добри, красиви, плодове.

В центъра на нежното докосване и специфичното отношение към чувствителната, суха и раздразнена кожа поставяме маслото от семената на Нахткерцен (вечерна иглика). Растението често е наричано "безценно" и "вълшебство за всяка жена", а в конкретния случай добавяме и "за всеки у дома".

В детайли... 
Маслото от семената на Нахткерцен ценни мастни киселини - цис-линолова и гама-линоленова, стимулират изграждането на естествени бариерни функции на кожата, като я снабдяват с мазнина и я овлажняват.

Знаете ли, че гама-линоленова киселина е важна мастна киселина от семейството на омега-6, която организмът не може да синтезира сам, и трябва да бъде приета чрез храната или хранителни добавки? В козметиката маслото от семена на вечерна иглика спомага за хидратацията на кожата, успокоява и предотвратява раздразнението, поддържа кожата здрава, свежа, красива.

И все пак - към какви козметични продукти да се насочим? 
На първо място - към такива с клинично доказано действие, отлични резултати и възможнсот за широко приложение - от малките човечета до нас - големите. Съвсем точно на описанието отговаря серията Sensibel Nachtkerzen, която включва цялостна грижа за деликатната кожа: душ-олио, шампоан, балсам- масло-във-вода, интензивен балсам, грижа за лице.

Sensibel Nacthkerzen основана на ценните съставки на маслото Нахткерцен, има една мисия с много лица - укрепването на кожната бариера, предпазването на кожата от загуба на ценните си влага и мазнини, защита от външните фактори, изобилна хидратация и покой на раздразнената кожа.

В комбинация с други подхранващи съставки грижата е идеална за суха кожа и е толкова нежна, че е подходяща и за чувствителна бебешка и детска кожа.

Чрез добавката на урея, сквалан, масло от жожоба и гуаязулен, проблемната кожа се предпазва от изсушаване за продължително време и се стимулира регенеративната й способност.

Нашият съвет е да опитате пълния потенциал на серията, което ще рече - доверете се на продуктите от глава до пети, подарете на кожата си еластичност и комфорт в дългосрочен план.