Наскоро ви споделихме за радостта в семейството на известната турска актриса Хазал Кая, която стана майка за втори път. Момиченцето, което е от актьора и режисьор Али Атай, носи името Сюрея Лейла. То е проплакало близо седмица по-рано от термина на звездата. За щастие и двете са добре. 

Само преди няколко дни, на Международния ден на жената, щастливата мама сподели трогателен кадър в личния си профил в инстаграм.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

„Сърцето ми, умът ми, надеждата ми са с теб. Честит ден на жената!“, пише Кая към снимката , на която е прегърнала своята рожба.

Черно-белият кадър от родилното трогна много последователи и колеги на Хазал.

Припомняме, че актрисата по-позната у нас с ролите си във филмите „Огледален свят“, „Забраненият плод“, „Нашата история“, разкри, че е бременна отново през септември миналата година. Тогава тя качи кадър с наедрялото си коремче.

Красавицата има и по-голямо дете – син на име Фикрет, който през ноември 2022-а стана на 3.

Постът на турската актриса, който носи специално послание, е събрал над 1 милион харесвания само за няколко дни. В него тя обяснява, че като малка помагала на майка си да прави лилави панделки, предназначени за митинги, свързани с 8 март.

„Така пораснах, наблюдавайки какво постигнахме с тези действия (митинги). Сега причината да се присъединя към митинга* е брошката ми Сюрея“, добави тя.

Известната турска актриса Хазал Кая стана майка за втори път

С публикацията си тя насочва вниманието към това, че гласът на тези в Турция трябва да се чува. С него тя предизвика полемика за техните права в страната, управлявана от Реджеп Таип Ердоган.

По думите на звездата, тя иска нейната дъщеря да се превърне в силна и независима жена, с която един ден да се гордее.

Макар и в напреднала бременност, малко преди да роди, Кая бе на посещение в център за събиране на дарения за пострадалите от серията земетресения в нейната родина. С постъпката си тя изненада своите последователи. Актрисата и нейни колеги се появиха в специално видео, в което призоваха повече хора да се присъединят към тях, помагащи с каквото могат.

Да се родиш в околоплодния си мехур - 9 изумителни снимки

Малко преди да стане майка за втори път, Хазал сподели важна статистика за броя на бебетата, родени под отломките. И изтъкна, че медицинската грижа за майките и техните бебета е от особено значение.

„След първото земетресение около 12 хиляди раждания се случиха в 11 провинции, които бяха пряко засегнати от опустошителните земетресения, които разтърсиха всички ни. Бременните жени в региона са около 226 хиляди, като 25 хиляди от тях ще родят до месец“, написа тя в социалната мрежа.

Хазал Кая публикува и снимка на майка с нейното бебе и напомни, че Фондът на ООН за населението в Турция е до бременните и родилките/техните рожби на терен. И даде информация за това какво да правят хората, ако искат да изпратят своите дарения.

Източник: https://www.tialoto.bg/
Снимки: instagram hazalkaya