Благотворителна коледна кампания "Бъди човек" се провежда за шеста поредна година в Кула. За първи път обаче инициативата на сдружение "Северозапазване" е насочена към най-малките жители на общината. Целта е да да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение. Над 50 са пакетите, които ще бъдат разпределени, обясни доброволецът Ива Методиева:

Ученици направиха дарение на детското отделение в МБАЛ- Асеновград

"Тази година решихме да зарадваме най-малките в общината - дечицата. Имаме включени 30 семейства в тазгодишния списък с дарения и ще зарадваме над 50 дечица. В момента имаме над 55 по списък, но понеже събрахме доста неща, благодарение на Община Кула, на страшно много дарители, хора с добри сърца, и може би ще зарадваме още 10 деца с един родител, от социално слаби семейства. Получихме страшно много лакомства, дрешки, имаме дори две детски колички, имаме много плодове. Ще получим лекарства от първа необходимост за семействата."

"Във всеки пакет ще има коледна картичка, създадена от учениците от училището и децата от детската градина в град Кула", добави Ива Методиева.

Децата, които ще бъдат подпомогнати, са от няколкомесечни бебета до 18-годишни. Определени са с помощта на служителите на "Социални грижи", които познават децата и техните потребности.

23-годишната Изабел Цветанова и нейното семейство са сред редовните участници в кампанията. Младата жена смята, че чрез дарителството всеки човек, който има любов в сърцето си, може да я предаде и на някой друг.

През 2024 г. се очертава много бебета да носят модерни имена

"Участваме всяка година, съответно шеста поред. Съдействаме чрез закупуване на хранителни продукти, в зависимост от необходимостта - дрехи, играчки, колички за бебета, и се опитваме да дадем на някой надежда, че може да дойде нещо по-добро, хората да бъдат по-щастливи и с цел да ги зарадваме. Съответно към настоящия момент имаме информация, че целта на кампанията е изпълнена, събрани са повече неща като хранителни продукти и всякакви други неща за едно семейство с деца."

Всички коледни пакети ще бъдат раздадени до края на деня, за да зарадват над 50 деца и техните семейства преди празниците, но и да им вдъхнат вяра и надежда в бъдещето.

Източник: https://bnr.bg/