„Здравейте, искаме да споделим с Вас, че биопсията на Кристин е добра, и ни позволиха да пътуваме. Вече сме си вкъщи. Продължаваме с изследванията и ехографиите на всеки 2 седмици, както и с превръзките и следенето на крака тук в България, като на някакъв етап ще се върнем, за да се извърши операцията. На всеки два месеца ще трябва да пътуваме за същата неинвазивна биопсия и още едно изследване, които не се извършват в България. На този етап сме в проучване за по-близка дестинация, където могат да бъдат извършвани тези изследвания. Изключително много благодарим, че повярвахте в Кристин и сте до нас в този дълъг път!“ – това съобщи майката на малката Кристин – Иванджелина Терзиева преди два дни на платформата „Живот за бебе Кристин“.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

В началото на юни, тази година, след близо 20 часов полет, няколко изключително рискови момента по време на пътуването, детето пристига в Индия. По време на полета Кристин на няколко пъти получава сърдечен арест, но както казва нейната майка, благодарение на лекарите и на Бог, тя благополучно стига до болницата, където по спешност я вкарват в операционната за поставяне на специално устройство за поддръжка, наречено ЕCМО. С него детето трябвало да прекара известно време, докато чака за донор и така жадуваната операция за трансплантация на сърчице.

На 27 юни Иванджелина Терзиева зарадва всички, които даряваха средства за борбената Кристин с прекрасната новина, че от 2 седмици тя е с ново сърчице и то работи добре! Чудесата се случват, и Кристин е дочакала своето чудо. Нейната майка на всяка новина, на всеки пост, не спира да благодари на хилядите дарители за тяхната съпричастност и безкрайно ценна помощ.

Чудото се случи - бебе Кристин има ново сърчице, което работи добре

„Изключително много благодарим, че повярвахте в Кристин и сте до нас в този дълъг път! Благодаря на всички, че не спирате да спасявате хора!“, казва в един от постовете си тя.

Борбата на Кристин и нейните родители продължава. Поради тежкото заболяване, още преди пътуването за Индия детето получава инфекция на едното краче, която в последствие се влошава, стига до некроза на тъканите и се налага дълго и продължително лечение. Това допълнително налага събиране на още средства.

На 24 септември Кристин с усмивка посреща своя втори рожден ден в Индия. „Честит рожден ден, Кристин! Ти си герой и пример за сила, борбеност и вяра на всички нас! Ти ни научи, че можем да се обединим, да бъдем добри, да се усмихваме и да показваме любов! Показа ни как човек, никога не трябва да се отказва и как се побеждава!“ – това написа нейната майка на платформата „Живот за бебе Кристин“.

Бебе 100 проплака в 'Мама и Аз'

След операцията детето се развива много добре, играе, напредва буквално с часове, учи много нови неща, за които не е имала възможност, поради лошото си здравословно състояние, говори, смее се, танцува, радва близките си, сяда сама, пълзи до леглото, въпреки проблемите с крачето. „Благодарим за възможността да видим усмивката и щастливия поглед на нашето дете отново!“, казва Иванджелина Терзиева.

Лечението, пътуването периодично до Индия за изследвани, нуждата от лекарства, консумативи и процедури за борбеното момиченце продължават, затова от семейството отправят апел за още средства, необходими за множеството процедури и разходи по борбата за пълно възстановяване на Кристин.

Средства събира и платформата: https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin/news/dobri-novini-121023g

КАК ДА ПОМОГНЕМ:
Подкрепете борбената Кристин с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG30BUIN95611000705319

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация „Павел Андреев“

Основание: Дарение за Кристин Терзиева

Източник и снимки: https://otzvuk.bg/