Здравейте, мили хора!

Обръщам се към Вас с молба за помощ за нашето скъпо дете Матей. Казвам се Марчела Георгиева и съм майка на Матей-втори тризнак, който е на 1 годинка и 1 месец (11 месеца коригирана възраст). Матей Венциславов Василев е недоносен, роден след спешно секцио в 30 г.с. на 30.05.2023 г. в болница Майчин дом, гр. София. Той е роден с тегло 1240 кг., дължина 38 см.

Бременността ми протече тежко: на фона на тромбофилия, интрахепатална холестаза, прееклампсия и завишени трансминази. След раждането в неонатологията, при вкарване на сондата за хранене се установи, че детето е с прекъснат хранопровод и е изпратен за спешна операция в болница Пирогов. Въведен е сърфактант и инт. терапия за атрезията-хирургично лечение, с последваща дилатация и хемотрансфузия заради анемията. При операцията на хранопровода е поставена гастростома за пълноценно хранене, която в последствие беше отстранена, при една от дилатациите (разширение) на хранопровода.

Малкият Кристиян се нуждае от помощ

Матей има последващи три разширения на хранопровода, заради настъпили усложнения. На 14.07.2023 г. на детето е направена операция на очите-лазер и инжекция EYLEA в болница Токуда, заради ретинопатия трета степен на недоносеното. Придружаващи заболявания: Хипоспадия-вроден дефект на уретрата на пениса, който е на лице още при раждането на детето. При хипоспадията отворът на уретрата вместо на върха на пениса се намира на друго място. Поради тази причина се налага планова операция при детски уролог на 2-годишна възраст.

Матей в следствие на тежката бременност, протекла с множество усложнения, е имал кръвоизливи в мозъчните структури от лявата страна на главата, което в последствие засяга двигателната функция предимно на дясната страна.

Бейби бум във Варна! Проплакаха над 2 000 бебета

Заради това при него се налагат непрекъснати рехабилитации до прохождането, а може би и след това. Матей го водим на рехабилитации в специализирана болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Света София“ в гр. София, но средствата по каса не са достатъчни и не покриват всички процедури, от които той има нужда, затова се нуждаем от Вашето съдействие и помощ.

Нашето семейство прави всичко възможно, за да осигури необходимото лечение, но разходите са извън нашите възможности. Лекарите препоръчват аналитична лечебна физкултура-Кинезитерапия по Войта, лечение със средночестотни токове, позиционна терапия- ерготерапия, вестибуларно стимулиране и подпомагане на орално хранене-орофациална терапия.

Бебе на 7 месеца бе ухапано от домашно куче и спешно оперирано

Всеки лев е от значение и ще ни приближи до целта, да осигурим на Матей шанса за зраве и нормално детство. От името на нашето семейство и от името най-вече на бебе Матей, Ви благодарим от сърце за вашата щедрост и подкрепа. Всяка помощ е безценна в този труден момент за нас.

С благодарност и надежда,

Марчела Георгиева-майка на Матей

Научете как можете да помогнете тук: https://pavelandreev.bg/