Aveda е създадена през 1978 година от Хорст Рехелбахер в Минеаполис с мисията да създаде холистична красота. Значението на думата Aveda е „познание за цялото“. Марката създава висококачествени продукти за коса и тяло с изцяло растителен произход, като съчетава принципите на модерната наука и Аюрведа, древно изкуство за лечение от Индия. Използват се чисти цветни и растителни есенции, създадени с отговорност към планетата. Aveda е първата компания за красота, която използва 100% рециклирани след употреба PET опаковки. Марката е cruelty free - продуктите не са тествани върху животни и са със 100% растителен произход.

Всички аромати са създадени и произведени локално, като са естествено добити от растения и цветя. Внимателно се подбира всеки аромат и се съчетава с продукта, за да се създаде връзка между ума и тялото.

Мисията на Aveda е да се грижи за света, в който живеем, от продуктите, които произвежда, до начини да подпомага обществото. Компанията се стреми да дава пример с отговорността си към околната среда. 

Добруването на животните, хората и планетата направлява избора на съставки и практики на добив:


•    100% веган състав
•    Доставчиците спазват социални, етични и екологични норми 
•    Снабдяващите общности се възползват от значими програми на място, които защитават и подобряват техните екологични и социални екосистеми. 

Aveda си партнира с над 100 организации с нестопанска цел и НПО по света.

Компанията си сътрудничи с charity: water - организация, която е завършила над 150 хил. проекта от 2006 г. насам и е доставила чиста вода на над 18 млн. нуждаещи се хора в 29 държави по света.

Серията Nutriplenish осигурява подхранване на косата с помощта на съставки суперхрани - масло от семки на нар, кокосово масло и масло от манго. Продуктите хидратират и придават жизненост на сухата коса.

Серията Botanical Repair подсилва и възстановява увредената коса с помощта на съставки от растителен произход. Косата става по-силна, по-лъскава и по-здраво изглеждаща. 

Invati Ultra Advanced помага на косата да стане по-плътна и гъста благодарение на специален комплекс за жизненост на фоликулите. Продуктите защитават срещу външни агресори и създават здравословна среда, като подсилват изтъняващата коса.

Продуктите на марката можете да откриете в представителните бутици на бул. Витоша 67, тел. +359 897 89 96 94 и в Mall of Sofia на бул. Александър Стамболийски 101,  тел. +359 879 40 25 77.