Животът на МИТКО е застрашен, той е в изключително тежко състояние и се нуждае спешно от средства за лечение.

Митко е на 5 годинки, тежко болен е и състоянието му не позволява да се губи и минутка време. 

Ето и какво споделя семейството:

"Здравейте, мили хора и дарители! Казвам се Катя и съм майка на 5-годишния Митко. Ще ви разкажа историята му със сълзи в майчинските ми очи и треперещи ръце. Търся помощ от вас... за да живее детето ми.

Спасиха детенце, глътнало монета

Митко се разболя от лимфобластна левкемия за първи път на 2г. 10 м. Последва успешно лечение (благодарение на вас) и последваща поддържаща терапия у дома в хода, на която поради ниски тромбоцити лекарите откриват втора болест - остра миелоидна левкемия! Започнахме се тежка химиотерапия и Митко успешно бе вкаран в ремисия и се подготвя за трансплантация в Израел.

Пристигнахме в Израел през месец април и се започна търсене на донор, което отне много време, но не се намери подходящ и лекарите взеха решение да се направи хаплоидентична трансплантация като донор бе баща му.

В хода на чакане да се усвоят донорските клетки се появи хемофагоцитоза, която не можа да се овладее и вече не са останали почти никави клетки от донорските! Поради риск за живота на детето, което вече повече от месец е със нулеви показатели, изолирано в стерилна стая и спешността на случая, трябва НЕЗАБАВНО да се направи втора хаплоидентична трансплантация като този път донор ще е майката. Имунитетът на Митко е свален до нулата и той не може да функционира извън стерилната стая.

Нямаме финансовата възможност да платим втора трансплантация и Ви молим за помощ.....срока ни е БУКВАЛНО 2 седмици. Моля Ви, скъпи хора, помогнете на сина ми да живее.

Спасиха бебе с тегло под 1 килограм

Тъй като това е първи подобен случай в практиката на израелската клиника, в момента са изпратени запитвания до всички болници в района, за да се получи комплексно мнение от много на брой специалисти, но със сигурност ще се наложи още една трансплантация. До броени дни ще качим и офертата.

Може да подкрепите Митко с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay 
https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko