Старозагорецът Петьо Ценов, който се занимава професионално с ножарство и ковачество, дари бебешки кошари на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора.

Отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас получи ценно дарение от младоженци

Средствата са събрани от благотворителни търгове, в които Петьо предлага своите изделия. За дарението са помогнали и приятели, които са имали желание да отделят средства. "Консултирах се с ръководството на Дома какво е най-удачно да се вземе, пожелаха легълцата за най-малките, от които имат нужда. Те ще бъдат разположени в Първо детско отделение", разказа пред stz24.com Петьо.

Кошарките са изработени по поръчка. Те вече са доставени в Дома, а днес старозагорецът получи и документите за своето дарение. Това е поредната инициатива в подкрепа на нуждаещи се, която реализира младият мъж.  

Ценно дарение получи педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик

Миналото лято старозагорецът зарадва Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в старозагорския квартал "Кольо Ганчев" с караоке система и олекотени завивки. През януари т. г. , пак от продажбата на ножове по време на благотворителни търгове, той закупи и занесе в подобен център, но в квартал "Зора" специални столчета, тип барбарон, които са важни за рехабилитацията на децата в тези домове.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Петьо обещава, че добрите дела ще продължат и в следващи инициативи.

Източник и снимка: https://stz24.com/