За шеста поредна година Десислава Николова продължава благотворителната кампания „Подари щастие“ – нейната кауза е посветена на осигуряването на съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета, чрез 100% от приходите при продажбите на книгата ѝ „Щастлива и красива бременност като моята”.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО 

Целта на младата жена е да събере средства за закупуване на кувьози, термолегла, билирубинометри, веноскопи, пулсоксиметри, перфузори и кислородни палатки за всички неонатологични отделения в цялата страна, които имат нужда.

Писателката разширява мащабите на благотворителната инициатива и с участието на младоженци от цял свят и от фейсбук групата „Моята сватба Препоръки от Булки“, които вместо да получат цветя от своите гости на сватбата, те ги молят да подкрепят каузата и получават като подарък книгата „Щастлива и красива бременност като моята”, за да подпомогнат благородната кауза и с послание да има повече заченати, здрави бебчета.

Стотици двойки прегръщат тази идея, а Десислава Николова призовава всички хора, които искат да участват по този или друг начин с дарение, да се свържат с нея.

Проектът на писателката стартира с разпространението на книгата ѝ „Щастлива и красива бременност като моята”, която достига до над 5 000 читатели, като цялата сума от всяка продадена бройка, тя дарява за инициативата.

32-годишен баща на две деца се нуждае от помощ

През годините каузата обединява различни партньори и резултатите са налице. Благодарение на събраните средства от продажбите на стойност над 160 000 лв., както и от други дарения, писателката осигурява апаратура за недоносени бебета на 14 болници в страната – в градовете Червен бряг, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Разград, Сандаснски, Кюстендил, Хасково, Видин, Симитли,  Разлог, Асеновград, Ловеч, Момчилград, НКБ - София.

Желаещите да се включат в благородната кауза, могат да закупят книгата ѝ „Щастлива и красива бременност като моята” или да направят дарение по банковата сметка, цитирана по-долу:

Банка Райфайзенбанк България:

BG86RZBB91551007379705;

Фондация „Кажи здравей на здравето“;

Tитуляр: Десислава Николова

Пей пал - [email protected]

Източник: https://epicenter.bg/