Завладяващата история на едно младо семейство от Турция обиколи социалните мрежи и разтърси хиляди. Първоначално Мурат се прибира от нощна смяна, когато земята започва силно да се люлее под краката му. Изплашен за живота на жена си и нероденото им дете, Мурат взема отчаяни мерки.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

За да спаси бременната в 9-ия месец Туба, Мурат решава да я хвърли от терасата на апартамента им. Благодарение на неговата бърза реакция, Туба ражда здраво дете в истанбулска болница два дни по-късно.

„Тъй като жилището ни се намираше на първия етаж, веднага изтичахме на балкона и мъжът ми ме хвърли долу. Когато паднах на мръсната пръст, помислих, че съм загубила бебето, но Мурат настоя да се отдалечим на безопасно място. В този момент сградата се срути и всички наши съседи бяха затрупани, спомня си Туба за кошмарната нощ на 6 февруари.

"Започнахме да се тресем около 04.16 през нощта. След като вече се намирах на улицата, започнаха болките. Посетихме местното лечебно заведение, където научихме, че детето се намира в добро здравословно състояние. Не знаехме какво да правим, защото телефоните не работеха. Отпътувахме за Истанбул, тъй като тук живее моята сестра. Нямаме други познати в града, но в лекарите в болницата показаха съпричастност и ни помогнаха“, разказва Туба.

Героят на тази история, младият баща Мурат Акташ, сподели подробности за нощта на ужаса в Кахраманмараш.

Победата на живота - четиризнаци се родиха в Алепо след земетресението

„Току-що се бях прибрал от нощна смяна и усетих земетресението, когато отивах до тоалетната. Веднага изведох съпругата си на балкона и я хвърлих отвън, след което излязох през вратата. Ние живеехме в семейния ни апартамент и успяхме да избягаме, защото бяхме на първия етаж, но никой от нашите съседи не успя да се спаси – всички бяха затрупани под рухналата сграда. Заведох жена си в детската градина до нашата къща и двамата останахме там в продължение на два дни, след което тръгнахме към Истанбул. Синът ни се роди тук в добро здраве“, разкри той.

Източник: https://novavarna.net/