Подновява се инициативата дни на отворените врати в отделенията по неонатология и акушерство и гинекология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. Целта е запознаване с грижата, която медиците оказват на бъдещите родители в лечебното заведение. Първото събитие ще се проведе на 28 февруари – вторник, от 12:00 ч. в Голяма зала на втория етаж на болницата. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Началникът на неонатологията д-р Кина Николова ще сподели с бъдещите майки как съпровожда новородените при появата им на бял свят и за това колко е важно редовното и адекватно наблюдение на бременността от специалисти акушер-гинеколози и за задължителното провеждане на всички скринингови и профилактични програми за ранно откриване на отклонения.

Родителите ще могат да научат за всички съвременни протоколи на лечение – сърфактант терапия, неинвазивно подпомагане на дишането. Д-р Николова ще разкаже и за най-щадящите, неинвазивни и съвременни методи за лечение и за подкрепата на семействата на недоносени деца, които неонталозите проследяват до 1 година. 

Старшката акушерка в АГО Албена Василева и старшата сестра от неонатология Мария Нешева ще обяснят на бъдещите майки за високотехнологичната апаратура в двете отделения, за възможността за избор на екип и за документите, които са необходими за постъпване в болницата. 

„В „Дни на отворените врати“ ще имате възможност да видите презентация със снимки на залите за раждане, стаите на родилките, помещенията за изписване, както и двете отделения отвътре. Медици от отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология ще отговарят на всички въпроси, които ви интересуват във връзка с условията за престой, за воденето на раждането и за грижите за майките и новородените“, посочват от болницата. 

Александър - пухкав и голям, роден след нормална бременност и изпитания на самия финал

Всеки делничен ден до 27 февруари бъдещите родители могат да се обадят на телефон 062/64-09-16 за записване и за допълнителна информация.

Източник: https://www.dnesbg.com/