Район Надежда, Столична община сподели важна информация в своята Фейсбук страница, казаеща едно малко момченце, което се нуждае от подкрепа. "Надежда за Нико" - тази кауза обединява усилията и набраните средства от Благотворителните продажби в две от къщичките на Коледния базар в Северен парк.  Къщичките предлагат ръчно изработена украса от децата в детски градини, училища и Местната комисия за борба с противообществени прояви-Надежда. Обектите са маркирани с табела район Надежда и имат кутии за благотворителни продажби. Седемгодишния Нико е от район Надежда , бивш възпитаник на 172 ДГ.

Започват проверки във всички АГ болници

Емоционалното послание на Богомил Димитров, таткото на Нико към добротворците, гласи следното:

Здравейте приятели.

Това е синът ми Нико. Той е прекрасно, чаровно, 7 годишно дете, почти като всички останали. Почти, защото преди 4 години той е диагностициран с аутизъм. За тези години той постигна много, но все още не говори и среща трудности при самообслужването си. Продължаваме работа със специалисти, но шансът за по-голям скок в развитието му е преливането на стволови клетки в чужбина. Офертата, която получихме от клиниката е 12 000 USD за една преливка, като в зависимост от резултатите са нужни между 3 и 7 преливки - сума, която е непосилна за нашето семейство.  Затова отправям зов за помощ. Помогнете да дам шанс на сина си!"   

,,Заповядайте в нашите две къщички с Благотворителни продажби днес и утре.от 12.30.до 18.30.ч! В къщичките продават нашите доброволци-учители, ученици и служители от "Надежда"'', пишат за финал от Район Надежда, Столична община