Oтделението УНГ в столичната болница ИСУЛ е единственото специализирано у нас за лечение на деца. Годишно през него минават над 500 малчугани от цялата страна. Ето, че от днес малките пациенти ще могат да се радват на цветен престой там. Нов, обновен и много красив кът очаква децата. Шарената зона е дарение от Фондация „Ангели за България“, обединяваща българи, живеещи в чужбина. Децата вече ще се чувстват още по-уютно по време на престоя си в Детското УНГ отделение. Нашите сънародници, живеещи в чужбина, осигуриха в клиниката да има напълно обновен детски кът с много нови играчки и забавления за децата.

Цветното пространство включва и настолни игри, влакче, детска кухня, книжки и различни плющени приятели. Всички те ще допринесат за едн забавен и спокоен престой - както за малките пациенти, така и за техните родители.

Наскоро отделението получи от доброволците от Фондация „За Доброто“ и таблети, на които безплатно е качена платформата „Уча.се“, за да могат малките ученици да не изостават в уроците, докато са в болницата. Дарението беше част от тяхната кампания „Приказка за оздравяване“. 

Източник и снимки: https://stolica.bg/