Добрата новина съобщиха лично от II АГ Болница "Шейново", като написаха:

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

,,Горди сме да съобщим, че във Втора САГБАЛ Шейново започва програма за обучаването на чуждестранни лекари за прилагането на нов метод за Цезарово сечение, основан на техниката – фиш бон.

Калина и Ивайло сбъднаха мечтата си рожба след 12-годишна борба

Това е иновативна безвъзлова техника за затваряне на матката и коремната кухина, базирана на последните проучвания за сигурност и безопасност. При нея се ползва конец, който не е от много нишки, а от специална материя, като почти няма риск от реакция на тъканите към конеца.

Спасиха родилка с отлепена плацента и бебето ѝ, родено преждевременно

Този изцяло нов щадяш метод за възстановяване стената на матката се прилага за първи път през 2022 г. от д-р Румен Велев във Втора САГБАЛ Шейново.

Нежно цезарово сечение

Сред предимствата на новата техника е и дължината на конеца, която е много по-малка от обикновените, тъй като не се налага да се правят възли, и така в стената на матката остава много по-малко чужд материал, какъвто е конецът.

Все повече жени избират секцио пред нормално раждане

По този начин не се нарушава кръвоснабдяването и не се получават възпаления. След операцията пациентките се чувстват много добре, а зарастването на матката става бързо. На 1.06.2023г д-р Румен Велев и екипът на Втора САГБАЛ Шейново направиха демонстративни операции, при които беше използвана новата техника фиш бон!''.

Пожелаваме успех на всички лекари по време на обучението, а на екипа на болницата - здрави бебета и щастливи родители.