„Здравейте, мили хора, които четете тези редове. Много е трудно в няколко реда да опишем своята история, изпълнена с много болка, сълзи и разочарования от неуспеха, но позната на много двойки в България.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Ние сме Калина и Ивайло - двойка бореща се да сбъдне своята съкровена мечта за дете повече от 12 години. След близо година неуспешни опити да забременея по естествен път се насочих за консултации с гинеколози в града ни, но според тях проблем гинекологичен нямаше а по-скоро ендокринологичен. Поставена ми бе диагноза Метаболитен синдром или Диабет Тип 2 и така близо три години провеждах лечение, но уви без резултат. Виждайки, че положението  ми не се подобрява се насочихме към репродуктивна клиника, където се установи и проблем при партньора ми /водещ мъжки фактор в двойката/.

През годините имам направени четири инвитро процедури /IKSI/ с пет трансфера в няколко клиники в България и две консултации в ин витро клиники в Турция. За съжаление всички завършващи с неуспех. Направили сме всички искани от нас изследвания /хормонални, генетични и имунологични/, приемахме добавки и лекарства, но уви до положителен резултат не достигнахме.

С много надежда и трепетни очаквания брояхме всяка минута до излизането на кръвния тест, но той за съжаление беше отрицателен. Наскоро приключи поредната процедура, като след проведено изследване се установи генетичен проблем и голям процент на вероятност за неуспех с наш материал.

Пъпната връв - първата осезаема връзка между майката и бебето

Въпреки всичкото разочарование, сълзи  и сломените надежди, ние се поглеждахме в очите и там дълбоко в душата си видяхме останала искрицата надежда за онази така бленувана прегръдка на нашето дете. Затова се обръщаме с молба за помощ към вас да ни дарите онази частица от вас, така нужна, за да сбъднем своята мечта. И ние като вас искаме да станем родители, да отгледаме и възпитаме тук в България своето дете, да покажем всичките красоти на прекрасната ни родина и да чуем безценните думи „Мамо“ и „Тате“.“

Това писмо Калина и Ивайло изпращат до Фонация "Майки за донорството". Заедно с тях, двойката тръгва по нов път на надеждата, за да може днес едно чакано бебе да бъде напът. Да, мечтите се сбъдват - Калина и Ивайло са в очакване на първа рожба. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Желаем лека бременност на Калина и очакваме с нетърпение да разберем за появата на малкото чудо.  

Източник и снимки: Facebook Донорството е живот / Майки за донорството