За 8-а поредна година кампанията на ДНК - „Направи го сега“, подкрепя младите български семейства в един от най-специалните периоди от живота им – раждането и отглеждането на техните деца. От всички регистрирали се хиляди двойки, отново 20 имаха възможността да спечелят „Бебешки ДНК пакети“.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

На специална церемония, в присъствието на нотариус, Иван Христов и Андрей Арнаудов изтеглиха чрез софтуер късметлийските бебета, които получиха всичко необходимо за първата година от живота им. Събитието се излъчи на живо във фейсбук страницата на кампанията. На тегленето присъстваха част от партньорите, подкрепящи инициативата от самото ѝ начало, както и някои от новите дарители, които скоро се включиха. А 11-месечният Матей, който миналата година получи „ДНК пакет“, дойде заедно с родителите си, за да изтегли лично част от семействата.

Впечатляващо е, че късметлийските семействата тази година са предимно от малки населени места като с. Лозен, с. Богданов дол, с. Владая, Рудозем, Аксаково, Стамболийски, Ловеч, Силистра, Смолян, Плевен, Перник. Много малка част от двойките са от София и Пловдив.

„За нас това е показател, че кампанията придобива все по-широк обхват и достига до огромна част от бъдещите родители в България. Това беше и една от основните ни цели досега с огромния труд, който стои зад инициативата. От тук нататък само ще надграждаме“, сподели съоснователят на ДНК – Андрей Арнаудов.

За първи път откакто правим инициативата с „Бебешките ДНК пакети“, едно от изтеглените семействата очаква тризнаци. Тези 3 бебета ще получат пълни пакети, благодарение на щедростта на партньорите ни от детската индустрия. 6 деца вече са родени, а останалите 14 скоро предстои да се родят.

Всички те ще получат количка, кенгуру и лигавници от Cangaroo и Moni; ваучер за храни, млека, вода, мокри кърпи от Bebelan; козметика, аксесоари, перилни препарати, шишета, стелиризатор, помпа за кърма, активна гимнастика от Iventas; ваучер за дрешки от OKAIDI; персонализиран спален комплект и одеало от BG dreshki; пелени и специална кутия с изненади от Kaufland; пробиотици за цялото семейство от BioGaia; инхалатор от OMRON; ваучер за играчки и бамбукови съдове за хранене от Fun Smart Toy; капки за колики, витамин D и мокри кърпички от Makave; консултация за детски сън от Симона Пейчева, сдружение „Здрав сън“.

Мамо, родих се! Сурови кадри на първия допир

Извън 20-те „Бебешки ДНК пакети“, 10 семейства получиха специален пакет от прегледи за мама и бебе, любезно предоставени от АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“, Варна.

„Благодарим на всички семейства, които се включиха и споделиха с нас личните си истории! Голямата ни мотивация да създадем идеята с „Бебешките ДНК пакети”, беше именно да помогнем на тях - младите, образовани, активни, интелигентни двойки в България, които много рядко получават помощ“, каза още Андрей Арнаудов.

7 факта за бебето в утробата, които ще ви изумят

„Щастливи сме, че кампанията на ДНК – „Направи го сега“, придобива все по-голям мащаб и докосна хиляди млади хора в България, мотивирайки ги да станат родители, без да отлагат момента, и най-вече ги подтикна да се замислят за рисковете от закъснялото решение. Тази година успяхме отново да разпространим проектите в кампанията, благодарение на основния ни медиен партньор – bTV Media Group, както и на Ladyzone, woman.bg и списание „9 месеца“. През 2022 година те бяха наши верни съмишленици и ние изключително много им благодарим за огромната подкрепа“ – подчерта Иван Христов.

Иван още напомни, че от 1 февруари 2023 г. е активна новата кампания „Направи го сега“, в която могат да се включат всички семейства, заченали своето дете през настоящата година.

Източник и снимка: https://woman.bg/