Kaufland разширява продуктовия си асортимент с биобебешките храни от собствената си марка K-Bio. Продуктите са произведени в Германия, не съдържат оцветители и  добавени аромати, и са със строго контролирано биокачество. Разнообразната гама пюрета за бебета бе официално представена на специално събитие – Училище за родители, организирано от Kaufland и ,,9 месеца‘‘ в уютна зала с детски кът.

Въпреки снежното утро, залата в България мол се оказа пълна с любопитни бъдещи и настоящи родители, нетърпеливи да научат повече по темата за захранването, също и да се запознаят с новата серия биобебешки храни K-Bio. Над час педиатърът д-р Андрей Гончаров бе на разположение на майките и татковците, отговаряйки на въпроси, давайки ценни съвети и насоки.

Всички гости получиха като подарък K-Bio бебешки пюрета, а най-нетърпеливите посетители - бебетата, ги опитаха още  по време на самото събитие.

Разнообразната гама за най-малките K-Bio е част от устойчивия асортимент на Кауфланд и включва 24 различни вкуса и текстури, подходящи за различните етапи от развитието на децата.

Те се произвеждат в Германия под строг контрол, без оцветители и добавени аромати, 100% органични и специално разработени, за да отговорят на нуждите на децата от най-ранна възраст. Партньор на чудесната инициатива  и експертите от Българската Педиатрична Асоциация.