Общинският съвет на Етрополе взе решение, по предложение на кмета инж. Владимир Александров, да бъдат отпуснати по 200 лв. за всяко едно дете, което е родено в родилния дом на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев", без значение от адресната регистрация на родителите, пише "Кросс.бг".

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

За да могат да се възползват от финансовото стимулиране, майките, родили след датата на влязлото в сила решение, ще трябва да подадат заявление в 30 дневен срок от датата на раждане. По този начин общата сума, която могат майките да получат при раждане на дете в Община Етрополе, ако отговарят на всички изисквания, става 500 лв. за първо дете, 800 лв. за второ и 500 лв. за трето.

До момента Община Етрополе отпускаше 300 лв. за първо дете, 600 лв. за второ дете и 300 лв. за трето дете, при условие че майката има постоянен адрес на територията на общината.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Заявленията за допълнителното финансово стимулиране от 200 лв. ще се приемат в Центъра за административно обслужване на Общинска администрация на гише Деловодство след 22 март 2024 г.

Източник: https://petel.bg/