София е едно слънчево и усмихнато дете, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си и да разтапя всеки с лъчезарната си усмивка.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Софи се роди преждевременно в 29 г.с. в депресивно състояние с тегло от едва 1300 грама. От 5-месечна възраст започна интензивна рехабилитация във Варна и София за предотвратяване на двигателно изоставане. Въпреки редовните посещения в различни центрове, Софи изостана в двигателното си развитие и на 10-месечна възраст я диагностицираха с „Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза“.

Сега Софи е на 5 г. и все още няма добър контрол на главата, не може да седи, ходи и обслужва самостоятелно.

От септември 2021 г. до юни 2022 г. заминахме със Софи за САЩ, където проведохме редица консултации с ортопед, невролог, физиотерапевт и логопед в детската болница в Бостън. Още на първия преглед ортопедът установи начална фаза на луксация на двете тазобедрени стави и детето ни бе включено в специална програма за следене на състоянието. Изработиха ѝ специални ортези и с цел да се забави започналата луксация ѝ поставиха ботокс на двете крачета. Ефектът от ботокса трая около 5-6 месеца и преди отпътуването от САЩ, като родители на Софи ни бяха дадени препоръки за извършване на рентгенови снимки на двете тазобедрени стави и преглед с ортопед на всеки шест месеца.

След завръщането в България, Софи е редовно проследявана от ортопед. През юли 2023 г. детето ни бе насочено за консултация в Ортопедична болница „Шпайзинг“, Виена, където се потвърди, че Софи е показана за реконструкция на двете тазобедрени стави.

Валентина, майка на близнаци, се нуждае от помощ

НЗОК отказа финансиране на лечението в Австрия затова трябва със собствени средства да заплатим операцията във Виена за едновременна реконструкция и на двете стави. За съжаление сумата е непосилна за нас, затова се обръщаме към ВАС със зов за помощ.

Получената оферта за операция на двете стави е на стойност 23 890 евро. В тази сума не се включват разходите за 6 седмици престой, изработване на шини и рехабилитация. Сума, която е непосилна за семейството ни.

Според изследване по-голямото дете в семейството е по-успешно

С голяма надежда и вяра се обръщаме към всички вас! Това малко съкровище, което може да разтопи всяко сърце с лъчезарната си усмивка, има нужда от вашата помощ, за да изживее едно нормално и щастливо детство без болка, както другите дечица. Моля ви от сърце да подкрепите и помогнете с каквото можете! Вярвам, че има много хора с добри сърца, които ще откликнат на този зов за помощ!

Можете да подкрепите Софи >>> ТУК