Четвъртокласници, изучаващи предприемачество, ще дарят средства, събрани от благотворителна инициатива на Отделението по неонатология във Велико Търново, съобщи за БТА учителката Теодора Белчева. Тя ръководи целодневното обучение на четвъртокласниците от ОУ “Бачо Киро“ във Велико Търново, като част от тях  участват в група за занимания „Млад предприемач“.

КАЛКУЛАТО ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Една от темите, които децата обсъждат в рамките на заниманията, е за благотворителността. Така се родила идеята за благотворителна кампания с конкретна кауза. През февруари тази година децата сами започват да правят мартеници, като популяризират каузата и ги продават на учители, съученици, родители и гости на училището. Направили са над 2000 мартеници, а събраните средства са над 800 лева, които днес ще бъдат дарени на Неонатологичното отделение към Великотърновската болница.

За младите хора беше много важно да осъществят няколко момента, свързани с предприемаческата дейност – творчески, маркетингов, търговски и участие в обществена кауза, коментира Теодора Белчева. Днес в 13:00 часа младите предприемачи ще бъдат посрещнати от началника на отделението д-р Кина Николова, която ще приеме дарението, ще им разкаже за спецификата на отделението, което е единствено във Великотърновска област, ще ги разведе в отделните сектори и ще обясни, защото е важна структура в болницата за бъдещия живот на недоносените бебета.

Ученици направиха дарение на Неонатологията в Монтана

Средствата от дарението ще бъдат изразходвани за най-належащите нужди от консумативи, свързани с грижата за бебетата, каза за БТА д-р Николова. Тя допълни, че ще се опита да убеди младите хора да изберат медицинската професия, и по-специално – неонатологията, защото това е специалност, която изисква много грижи и работа, но тези, които я упражняват, получават искрена благодарност.

Източник: https://pronewsdobrich.bg/