216 дарители събраха  62204.74 лв. от необходмити 58000 лв. за лечениено на Богомил Вуков от Дупница.

Така семейството на 9-годишното момче ще може спокойно до поеме разходите около пътуването и настаняването му в клиника Аджибадем в Истанбул, където да бъде извършена операцията му.

Капачки за бъдеще дари неонатологична линейка на Центъра за спешна помощ в Стара Загора

Както ви споделихме, малкият Богомил е с вроденото заболяване спина бифида. Първата операция е претърпял, когато е бил едва на 2 месеца, като лекарите казали на семейството, че става въпрос за лека форма на спина бифида. Когато започнал да се влошава, са направени още 2 опериции - през 2022 и 2023 година в Университетска болница "Свети Иван Рилски" в столицата, където е под наблюдение още след раждането. През месец януари тази година Богомил отново бил заведен на преглед, когато вече му направили и ЯМР, но лекарите казали, че не виждат нищо притеснително. Болките обаче започвали да стават все по-непоносими.

Eто какво разказа майката на следващи ден след началото на кампанията:

"Богомил вече плаче от болка. Не може да седи, не може и да лежи. Освен в кръста, болките са и по цялото тяло. Поради тази причина вече не може и да ходи нормално на училище и се наложи да остане у дома. Принудихме се да отидем до болница Аджибадем в Истанбул, където отново му направиха Ядрено-магнитен резонанс на гръбнака, изледваха и гръбначно мозъчна течност. И установиха, че става въпрос за тежка форма на спина бифида и се налага спешна операция и то възможно най-скоро. Защато има опасност да се парализира напълно. Порди тази причина се принудихме да се обърнем за помощ към хората, защото за него вече всеки ден е важен. Оказа се, че вече е засегнат и пикочния му мехур, има опасност да бъде засегнати и други органи. Когато плаче от болка, ме пита: "Мамо какво да правя?" А аз не знам какво да му отговоря. Затова е много важно средствата да бъдат събрани час по-скоро, за да може да се направи операцията и поне малко да се подобри", разказва майката, която едва се сдържа да не се раплаче.

Ученици направиха дарение на Неонатологията в Монтана

Необходима сума за лечение е събрана! Пожелаваме сила и вяра на семейството и очакваме следващите добри новини! Ще се справиш, момче! Много хора те подкрепят. 

Източник: https://www.dennews.bg/