Фондация Искам бебе сподели тъжната вест в своята Фейсбук страница:

Уважаеми съмишленици,

Приятели,

С дълбока скръб Ви съобщаваме, че днес е починал д-р Йосиф Димитров – отличен специалист, в ръцете на който са проплакали много, много бебета. Д-р Димитров е участвал в екипа, заченал първите бебета инвитро в България.

Певицата Kaмелия показа своето момченце за първи път

Работихме заедно повече от 15 години – винаги е бил готов да помогне, да бъде съпричастен с болката и радостите на семействата, борещи се за рожба.

През пролетта бяхме заедно – пред камерата ни д-р Димитров разказа за първите години на предизвикателството „ИНВИТРО“ в България. Смяхме се – той имаше прекрасно чувство за хумор и умееше да създава приятелства. Даваше ни съвети – как да работим с младите хора, за да разберат смисъла на майчинството!

Жаси от 'Сделка или не' стана мама за четвърти път

„Колко бебета се появиха на бял свят, благодарение на теб, Докторе?“ – го попитахме в последния ни разговор!

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

„Броих ги до 1500! Аз към щастлив човек – ставам сутрин, отивам с радост на работа“ – отговори д-р Димитров и се усмихна отново!

Д-р Димитров ще остане завинаги в умовете и душите ни!

Поклон пред паметта му!

Д-р Йосиф Димитров е роден в гр. Гоцев Делчев. През 1976 година завършва медицина в Първи Санкт-Петербургски медицински университет а през 1982 година придобива и специалност по акушерство и гинекология.

Участва в екипа, заченал първите бебета ин витро в България.

Д-р Димитров беше част от редица международни дружества и асоциации, чест лектор и модератор на различни научни форуми, бивш председател (2010-2012 г.) на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Носител на редица награди и отличия, сред които "Лекарите на които вярваме", активен участник в кампании посветени на репродуктивното здраве.

Повече от 25 години д-р Йосиф Димитров ръководи собствен ин витро център, специализиран в лечението на всички форми женски и мъжки инфертилитет. Благодарение на усилията му хиляди семейства в България са щастливи родители.