Малкият Ники се е родил със задушаване и липса на собствено дишане. В продължение на няколко месеца е бил в кувьоз, първо в Благоевград, а по-късно е преместен в София. Детето е било на апаратно дишане. 

Защо все повече момичета навлизат в ранен пубертет

Лекарите установяват тотална пареза на плексус брахиалис или така наречената „акушерска парализа“ в дясната ръка със засягане инервацията на дясното око (клод-бернар-хорнер синдром). Родителите провеждат рехабилитация в България, но без резултат. През март 2022 г. те се консултират с неврохирург в Турция, който препоръчва оперативно триетапно лечение. Парите за първата операция бяха събрани чрез кампания и тя бе извършена на 10.05.2022г. След което семейството пътува до Турция на всеки два месеца в продължение на година за специализирана рехабилитация на детето. След това на Ники са направени процедури с ботокс и към настоящият момент той вече може да движи ръчичката си в раменната става, в лакътя и частично да я използва.

За съжаление обаче травмите са много тежки и за пълното му възстановяване и напредък се налагат още хирургични интервенции. Към момента той не използва пълноценно пръстите на ръчичката си. Според лекарите в Турция е необходимо да се направи следваща операция, която да спомогне за пълното използване на ръката.

Лекари спасиха бебе, намерено до контейнер в силистренско село

Ето защо днес отново заставаме с апел към всички вас! Един малък герой има нужда от помощта ни! Защото си струва, защото един човешки живот може да бъде променен, защото едно детенце иска да играе, да кара колело, да прегърне мама и тате с две ръчички. Ние вярваме, че заедно можем да променим съдбата на Ники и да му дадем шанс за равностоен начин на живот, за независимост и свобода, за щастлива усмивка и живот!  Благодарим!

ПОДКРЕПА ЗА НИКИ СЕГА