На 2000 лева се увеличава сумата за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от община Горна Оряховица, съобщиха от местната администрация. В общината очакват заявления на кандидатите да се възползват от помощта в началото на месец март.

Чудите се какъв цвят ще бъдат очите на вашето дете? Тествайте нашия калкулатор и разберете 

Документите ще се приемат в Общинския съвет в стая 113. Крайният срок за подаване на заявленията е 28 април (петък) 2023 г. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години. На разположение на кандидатите в Общинския съвет са подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Горна Оряховица.

През 2022 година в Кърджали са се родили 5 инвитро бебета

Инициативата за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Горна Оряховица, стартира през 2014 година. От тогава са одобрени 133 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Изплатени са над 123 000 лв. на двойките срещу разходооправдателни документи. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години от община Горна Оряховица. От началото на инициативата до сега са родини 38 деца“, уточняват от местната управа.

Източник: https://www.actualno.com/