На 21 януари отдаваме почит на акушерките и лекарите, които помагат за появата на новия живот. В навечерието на празника, известен още под името Бабинден, Община Видин спази традицията и изпрати подаръци за работещите в Отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „Света Петка“, в знак на уваженение към техния благороден труд.

enlightenedВ Кърджали 30% от бебетата се раждат недоносени

С оглед на сложната епидемична ситуация, кметът д-р Цветан Ценков нямаше възможност да ги поздрави лично. Д-р Лада Панчева от ръководния екип на видинската болница връчи от негово име паричния подарък в размер на 500 лв., както и поздравителен адрес и букет на началника на Отделението по акушерство и гинекология д-р Юрка Атанасова.

„Нека имаме надежда, че тази година ще носи радостни вести и все по-често отделението ще се оглася от плача на новородени бебета! Бъдете здрави и сплотени, грижете се с любов за родилките и техните рожби!“, пише в поздравителния адрес от д-р Ценков.

enlightenedИзчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

Кметът на Община Видин изпрати поздравителни адреси по случай празника и до акушерките в звено „Детско и училищно здравеопазване“.

От началото на годината във видинската болница са родени шест бебета.

Източник и снимка: https://www.actualno.com/