Денят на родилната помощ - Бабинден бе отбелязан с традиционен ритуал и молитва за здраве и благословение в акушеро-гинекологичния и неонатологичен комплекс на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. На 21 януари празнуват всички акушерки, акушер-гинеколози, неонатолози, репродуктивни специалисти и сестри, които помагат за появата на нов живот.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

А докато течеше ритуалът, се случи именно чудото на новия живот - на бял свят, с помощта на акушер-гинеколога д-р Васил Василев и акушерката Ирина Ненова, се роди първото бебе за деня - Виктор. Като един истински победител, каквото е значението на името му, той е с чудесни мерки - тегло от 2890 гр. и ръст 50 см. 

Както традицията повелява, беше изпълнен и ритуалът по „измиване на ръце“ на акушер-гинеколог и акушерка от болницата. Това направи родилката Мария Коева. Тя изми ръцете на д-р Мария Атанасова, в които преди броени дни е проплакало нейното момиченце, както и на акушерката Райна Хаджиева.

Бебето в утробата се усмихва на вкуса от морков и се мръщи на зелето

„Благодаря от сърце на целия екип. Вие сте страхотни хора, които ни помагат на бял свят да се появят най-съкровените ни същества. Благодаря за всеотдайния труд и упоритостта ви. Честит празник“, с вълнение каза Мария.

Медицинските специалисти си пожелаха здраве и работата им да продължава със същия пламък. Също така благодариха – за възможността, която им дава професията - ежедневно да са част от това невероятно преживяване – раждането на новия живот. През изминалата 2022 г. година първата си глътка въздух в болницата поеха над 1600 деца.

Източник: FB Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда