Агенцията за социално подпомагане обяви две обществени  поръчки за закупуване на стоки за новородени деца по Програма „Храни и основно материално подпомагане“.  Общата им стойност е над 785 000 лв. без ДДС. 

Човешкият папиломен вирус може да бъде причина за безплодие

Предвижда се да бъдат закупени 16 вида стоки за новородени като комплекти за захранване, козметични продукти и основни детски дрешки. С пакетите ще бъдат подкрепени семействата на 5000 новородени. Едната поръчка – за 7 вида стоки,  е насочена приоритетно към специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Срокът за кандидатстване по нея е 26.08.2024 г. 

Томас - роден нормално и четвърта рожба за 39-годишната майка

Срокът за кандидатстване по втората поръчка – за 9 вида стоки, е до 02.09.2024 г. Целта на подкрепата за най-малките е те да бъдат посрещнати спокойно у дома от семействата си. Чрез съпътстващи мерки ще се работи за превенция на изоставянето, повишаване на родителския капацитет и помощ за трайно справяне с бедността чрез насочване на родителите към социални услуги, обучения и заетост.

Училище за родители - Замразяване на яйцеклетки по социални причини

Повече информация е публикувана в сайта на Агенцията за социално подпомагане: „Новини от Програма за храни“ https://asp.government.bg/