Вдъхновяващите истории нямат край. Поредната такава намерихме в УСБАЛАГ Селена. Ето какво пишат от екипа на болницата. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Губим я!“ са последните думи, които Йовка чула преди да изгуби съзнание след последния – четвърти, спонтанен аборт в 24-та г.с., който младата жена преживяла преди няколко години. За радост, медицинският екип, който тогава се грижел за нея, успял да спаси живота ѝ. Но това преживяване оставило дълбока следа в нейния емоционален свят.

18 бебета се родиха за 24 часа в болница Селена

 След четири аборта в четири последователни години, Йовка изгубила силите си да се бори за дете. Започнала да търси лекар, който да открие причината. Обиколила много специалисти в почти цяла България, чула множество диагнози, но никъде не усетила химията лекар-пациент, а и никъде не намерила решение на проблема си.

Дойде в болница „Селена“ преди малко повече от година. Заедно с Д-р Даниел Ставрев отхвърлиха диагнозите, поставяни по-рано, като стана ясно, че цервикална недостатъчност е причината за проблемите на Йовка. Последваха лапароскопски серклаж, инвитро оплождане заради запушвания на тръбите след последния аборт, и потвърдена бременност. Щастливата новина, младата жена посрещна със смесени чувства на надежда и страх. Страх от това, че и тази бременност няма да се задържи. И надежда заради усещането, че е на правилното място с правилните хора, които няма да позволят да изгуби бебето си този път.

Три двойки близнаци проплакаха за 1 час в болница Селена

Истинска вяра в очите на Йовка се появи, когато пренаталното измерване на плода показа, че бебенцето е достигнало тегло от един килограм. Бъдещата майка знаеше, че в неонатологичното отделение на болница „Селена“ чудесата са всекидневие и с това тегло, шансът за оцеляване на дребосъчето е напълно реален. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Страхът се оказа безпредметен. Йовка износи бременността си до края. Малката Теодора дойде с идеално тегло от 3 050 грама и е най-спокойното бебе, за което семейството може да си мечтае. Срещнахме се с нея дни след като беше изписана от болницата и с радост разбрахме, че появата на второ дете се обсъжда все по-смело в семейството. Пожелаваме си до нови срещи и си благодарим за срещата и споделените вълнения.