Търсенето продължи и през цялата нощ, обяви кмета на Перник Станислав Владимиров. Той апелира всички жители на града да бъдат бдителни, а онези които имат желание да се включат и да преглеждат дори малките улички на града. Периметърът в гората е покрит от служители на МВР, които издирват Сашко с кучета и термокамери.

Клетките на бебето остават в главния мозък на майката до края на живота ѝ

Христиана Делчева-Манолова за последните данни за ситуацията:

"В момента съм на пункта на Профилакториума. Информацията е актуална и достоверна от отговорните лица по търсенето:

1. Говорено е със специалиста, който работи с детето. Според него то е в радиус 1-2 км от мястото, където е изчезнало (именно при Профилакториума).

2. Според поведенческите модели на детето най-вероятно се е свило до някое дърво, облегнато на нещо (за да усеща подкрепа).

3. Не би реагирало на викове. Трябва просто да се оглежда за него навсякъде.

4. Намерената играчка НЕ Е на детето.

5. Доброволците да идват тук за информация и насочване."

"Не само в града, трябва и в околните села да се търси. Веднъж бе намерен на 15 км. от Перник," пишат други.

"Цяла вечер с бащата и полиция са обикаляни и околните села, но предполагам не може да се обхване всяко място и са нужни повече хора и повече хора да знаят," коментират още доброволци.

 

Как да предпазим бебето от грип

В операцията по издирването на 12-годишния Александър вече се е включил и хеликоптер.

В случай, че в светлата част на деня то не бъде открито, издирването ще продължи и през нощта.

Да родиш син, да дариш яйцеклетки, а днес да посрещнеш и Емма

"Издирването се води с усилията на стотици служители на МВР, на Столичния инспекторат, със специализирана техника, с термокамери, хеликоптер се включи, гранична полиция, пожарна – да не забравя и да пропусна някой, пак има хиляди доброволци. Обхванат е огромен периметър, но за съжаление все още няма резултат. Температурите за съжаление през последните 2-3 дни са ниски в Пернишко и всеки един час е важен", каза Станислав Владимиров - кмет на града.

12-годишният Александър, който е с аутизъм, за последно е бил видян в района на Профилакториума в Перник вчера. Детето е облечено със сив суичър и е носило със себе си розова плюшена играчка. 

„Детето се изгубва в 15:50 ч., докато е било на разходка с баща си. Родителят е провел телефонен разговор и е направил маневра с колата. В момента, в който го е потърсил, Александър вече го е нямало. Огромният проблем е, че той самият не знае в каква посока е тръгнало момчето - дали към гората, или към центъра на града”, раказа пред NOVA Марио - познат на семейството на детето.