Вивиан идва на бял свят по естествен път след едно леко и безпроблемно раждане. Тя се появява с тегло 2950 грама и изглежда в отлично здраве. Два щастливи дни бебенцето е заедно с мама. Прегръдка, която продължава денонощно, с обещание да не свършва скоро. Безпроблемно се случва и закърмянето на Вивиан с любовта на мама и безценната помощ на консултанта по кърмене към болницата ак. Петя Запрянова.

Петя Запрянова: Нормалното раждане е запазена марка на акушерката

В края на втория ден след раждането обаче прегледът на неонатологът показва тревожен резултат, който налага прием на Вивиан в Интензивния сектор към болницата. Нисък хемоглобин и тежка жълтеница изискват незабавна намеса на екипа в Интензивния сектор. Пет дни са разделени мама и бебе, но тези дни се оказват особено тежки за семейството, особено за майката, усетила допира на своето бебе и неземната любов, която познава само жена, дарила носила и дарила живот.

Все повече млади жени са с изчерпан яйчников резерв

 

„Да се прибереш в дома си след изписването от болницата без бебе, е ужасно тежко. Виждаш стаята, приготвените за него неща, а бебето го няма.“, разказват родителите на Вивиан пред вратата на Интензивното отделение, очаквайки изписването на дъщеричката си.

Психолог съветва: Не давайте детето на ясла/градина преди 3-годишна възраст

А това, което се вижда в очите на родителите, посрещащи детето си след толкова емоционално очакване, е неописуемо. И този път благодарение на неонатологичния екип на болница „Селена“ краят е щастлив, а креватчето на Вивиан вкъщи не остана празно дълго.