Богата програма подготвят от Община Кърджали за Деня на детето 1-ви юни. Преди обяд празникът ще започне в Парк "Простор", а в 17.30 часа ще продължи в Градската градина.

В 11 часа е началният час на първото по рода си състезание в приключенски въжен парк. Деца от 4 до 14-годишна възраст са поканени да се състезават по трасетата на въжения парк. За целта всички желаещи да се включат в надпреварата е необходимо да попълнят формуляр за участие, който ще им бъде предоставен от инструкторите на парка. Във формуляра задължително изискване е съгласие и подпис на родител. Формуляри, в които няма подписи от родители няма да се зачитат за валидни, съобщават от пресцентъра на Общината.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Децата, които постигнат най-добро време, ще бъдат наградени, а за всички останали са осигурени почерпка и танци.

Също в 11 часа е първият курс след двегодишно прекъсване на Детското влакче в Парк "Простор". Пътуването е безплатно, но с билети, които ще се раздават предварително на желаещите пасажери. За всеки курс ще се допускат определен брой пътници. Курсовете на влакчето ще бъдат на всеки кръгъл час. 

Докато чакате реда си за влакчето или за да приключи надпреварата във въжения парк, може да нарисувате вашата мечта на асфалта пред чешмичката. Всички деца, които искат да рисуват, могат да се обърнат към инструкторите на място, за да им бъдат предоставени тебешири.

От 17.30 часа Община Кърджали и Общински детски комплекс канят всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета и техните родители на Първоюнски детски празник в Градската градина

Децата ще се забавляват с актьора Георги Низамов, ще се потопят в света на илюзиите с Магическото шоу на Тони и ще танцуват на детска дискотека с певицата MINNA.

В програмата ще се включат малките таланти от Театрално студио, ДВГ „До Ре Ми” и Школата за модерни танци от Общински детски комплекс и детски танцов клуб „Монек“.

Мами споделят сладки кадри ПРЕДИ и СЛЕД появата на бебето

По време на празника децата ще могат да участват и да се забавляват в различните ателиета - „Рисунка на асфалт”, „Рисунка на лице и татуси”, „Микрофонът е ваш“, „Забавна работилничка”, „Аниматорски танци“ и „Здрави зъбки“ на Зъболекарски съюз Кърджали.

От Ротари клуб Кърджали са подготвили изненада за всички деца.

При лошо време празникът ще се проведе в ОДК, съобщават организаторите.

Източник: https://bnr.bg/