Тайните на спокойните бебета бяха разкрити за пръв път на 3 юни 2023.

Доказани специалисти се събраха в София на 3 юни в Международно Висше Бизнес Училище за провеждането на форум „Спокойни бебета“. Пилотното еднодневно издание на събитието заложи на изключително разнообразна програма, която включи лекции от 10 професионалисти в сферата на женското и детското здраве, кърменето, храненето, бебеносенето, съня, които са напълно наясно пред какви предизвикателства са изправени родителите след появата на техните наследници.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Сред лекторите бяха: Eва Павлина - акушерка в многопрофилна болница, Тони Калушкова - специалист по следродилно хранене и следродилна грижа, Десислава Пеева - IBCLC консултант по кърмене и хранене, Галя Кузманова - сертифициран консултант по сън, Михаела Найденова - специалист по бебеносене, Ваня Висарионова - специалист възстановяване след раждане, Ани Събева - специалист в грижа за бебета, Анна Влаева - специалист по ранно детско развитие, д-р Кристин Генкова - педиатър в многопрофилна болница, Йонка Петкова - акушерка и консултант по кърмене.

Организаторите се бяха погрижили за комфорта и спокойствието на родителите и техните по-големи деца. На Форума бяха обособени различни зони - детски кътове, зони за игри, зона за мама и татко, зона “грижа за майката след раждане”, зона с освежаващи напитки и други. Благодарение на това, семействата имаха възможност да почерпят максимално знания и да се потопят в преживяването, подготвяйки се по най-добрия начин за едно толкова важно събитие като посрещането на новия член в семейството.

Виктория - първото бебе, проплакало в новата клиника Мама и аз

В изложбената зона, всички гости имаха възможност да се запознаят с различни брандове, предлагащи разнообразни продукти и услуги както за бебета и бременни жени, така и за млади родители. Повече от 30 партньора, популярни и утвърдени международни и български марки, подкрепиха форум “Спокойни бебета”. Над 15 от тях можеше да бъдат видени в експо зоната и базара. Събитието предложи полезни подаръци, атрактивни изненади и награди от томбола за всички присъстващи, осигурени от партньорите. Освен пилотно издание на Форума, в изложбената зона се реализира премиера на бебешки дрехи от органичен памук, представяне на нови еко био прахове, карти със здравословни веган рецепти и детски песнички на известни български изпълнители, които звучаха през целия ден на събитието.

Мобилните устройства засилват риска от късогледство при децата

Мероприятието беше с вход свободен, като организаторите се постараха да предоставят възможност на всички бъдещи родители да разширят своите познания относно подготовката за появата на бебе в техния дом, а настоящите да се почустват по-уверени и спокойни в ежедневните грижи за своите наследници.

Идейният създател на събитието - Ани Събева - консултант по бебеносене, сън и първи грижи за новородено, и собственик на “Slingomania” сподели следното: “Изключително съм радостна, че толкова млади родителите посетиха събитието и останаха от началото до края. Залата беше пълна през цялото време и хората наистина видимо се интересуваха как да се грижат за своето бебе по възможно най добрия начин през негова първа година.”

Десислава Авджиева - съорганизатор на Форума, събитиен мениджър с над 20 години опит и собственик на агенция “Алтърнатив Адвъртайзинг” разказа защо е решила да подкрепи мероприятието: “Като ивент мениджър съм била част от организацията на различни събития, свързани с родителството. За първи път се включвам в реализацията на такъв тип бебешки форум и за мен беше огромно удоволствие. Най-щастлива съм от факта, че посетителите бяха над 300 човека - млади, интелигентни и ангажирани родители, които наистина търсят полезна информация от специалист.”

Съветите на един милионер за отглеждане на финансово грамотни деца

За финал на събитието, организаторите изненадаха всички като обявиха датата на второто издание на форум “Спокойни бебета”, а именно - 9 март 2024 година. Също така дават заявка, че ще подберат лекции, които ще бъдат изключително ценни и за бременните майки, които посетиха тазгодишното издание и догодина ще отглеждат своите бебета.