Скъпи приятели, в днешния празничен ден ви споделяме личната история на една майка относно появата на близначките ѝ, които тя ражда нормално, без упойка. Често получаваме запитвания на лични съобщения във Фейсбук или по имейл, дали това би било възможно, както и задължително ли е секциото при второ раждане, ако първото също е преминало оперативно. Разбира се, ние не можем да отговорим вместо специалистите, затова се радваме да споделяме добрия пример. В този случай го откриваме в лицето на МБАЛ „Надежда“ и публикацията от профила на болницата във Фейсбук:

„В петъчната вечер Ви срещаме със Светлана Велкова, една изключително слънчева и позитивна млада жена, майка на три момичета.

Две от дъщерите ѝ - близначките Теодора и Михаела, се родиха нормално на 20 април в болница „Надежда“ с безценната подкрепа и професионализъм на д-р Арабаджикова.

Eто какво сподели с нас Светла:

"Родих Теодора и Михаела на 20 април съвсем нормално и без упойка. Всъщност, беше доста по-лесно от първия път - имам дъщеричка на 3 години и половина, която също родих нормално в болница „Надежда“.

При сегашната ми бременност не съм се замисляла за секцио - всичко беше наред с мен и бебетата. Само в началото, когато разбрах, че ще имам близнаци, попитах д-р Арабаджикова дали ще трябва секцио. Тя ми отговори - не, разбира се.

Родих в 39 г.с. Самото раждане продължи около 20 минути. Момичетата са с 8 минути разлика по между си - първа беше Теодора, а след това Михаела. Теодора се роди с тегло 3450 гр., а Михаела – 2960 гр.

Сега се чувствам много добре. Искам да изкажа хиляди благодарности за професионализма и грижите на д-р Павлина Арабаджикова и акушерка Мария Бетовска. Страхотни сте, Благодаря Ви!"

В същата стая при Светлана е настанена още една "чисто нова" майка – Делфина Добренова. Родила е нормално през нощта на 22 срещу 23 април под грижите на ак. Мария Бетовска и д-р Белкин. Дъщеричката ѝ се казва Дарина, а бременността е проследила отново д-р Павлина Арабаджикова.

Нямаше как да не споделим с Вас снимки и с трите бебета - мъничко радост и красота от стаята на момичетата на д-р Павлина Арабаджикова.“

Пожелаваме на родителите здраве и щастие, а на екипа на болницата – още хиляди здрави бебчета!

Източник и снимки: МБАЛ „Надежда“