Разменените бебета в „Шейново” вече са при биологичните си родители. Бебетата днес навършват точно четири месеца. 

"Церемонията по размяната на децата стана в 11 часа в град София. Беше много вълнуващо. Все пак това е единственият известен за България случай. Двете майки бяха много развълнувани и колкото и да се твърдеше по медиите, че имат някакъв конфликт помежду си, се оказа, че това не е така", разказа адвокат Стоян Стойков, представляващ едната от майките.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

По думите му по доброволното предаване на децата се работи от повече от три седмици. "Правните възможности не бяха изчерпани, но решихме да го направим по моралния или по-скоро - по житейския начин между страните, за да може да се стигне до този щастлив изход за двете семейства", допълни той. 

Адвокат Стойков бе категоричен, че е имало абсолютно съдействие и от двете страни за замяната. 

Спукан околоплоден мехур в 34-а г.с. и бебе Димитър в резултат

Здравният министър Асен Меджидиев потвърди, че децата са били върнати на биологичните им родители. „Изключително щастлив съм, че този проблем е решен”, каза министърът. Той обаче не уточни дали това се е случило с извънсъдебно споразумение, или не.

"Информацията, че бебета са при семействата си, я имам от Изпълнителната агенция "Медицински надзор", която извърши проверката по случая", посочи здравният министър. 

10-годишна борба за рожба, 4-годишен син в резултат, а днес - желание за второ дете

За случая стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение. Директорът на “Шейново” обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките. 

ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е. 

Източник: https://nova.bg/