Толкова обичаме да четем подобни новини, затова бързаме да ви разкажем какво сподели АГ Селена в своята фейсбук страница: 

“След два поредни летни месеца с рекордно голям за болница „Селена“ брой новородени, в последния ден на септември се роди и 2000-то бебе за тази година. Дойде с месец по-рано от бебе номер 2000 за миналата година – Анна, с която се срещнахме за първи път на 29 октомври.

Преди пет години семейство Ботеви се сблъскали с репродуктивен казус. Няколко месеца след първия преглед в болница „Селена“, Елена вече очаква бебе. Замразени остават още три ембриона. Нашият герой – Микаел е един от тях. Дали ще използват и другите два ембриона за бебетата 3 и 4, семейство Ботеви все още не са решили. 

Микаел се роди в 9.20 часа на 30 септември с тегло от 3320 грама и дължина 50 сантиметра в екипа на д-р Здравко Минев, д-р Матев, д-р Георгиев и ак. Аргирова.


 
Подранилото раждане на 2000-то бебе е ясен показател, че и тази година клиниката по акушерство и гинекология към болница „Селена“ ще запази тенденцията за ежегодно увеличаване броя новородени под покрива й въпреки негативната статистика за срив на раждаемостта в Европа през последната година и половина. Все повече расте и броят на пациентите на болница „Селена“ от по-далечни точки на страната. 

Добре дошъл, мъничък Микаел! Пожелаваме ти да запазиш късмета си за цял живот! Твоето приключение сега започва, мини през него със сила и желание и бъди здрав. 

А ние вече сме достатъчно смели, за да си пожелаем да посрещнем и 3000-но бебе!”. 

И ние им го пожелаваме, а на семейството - здраве и много щастие!
Източник и снимка: АГ Селена